Хърватското правителство започва днес разговори с германския канцлер Ангела Меркел

...
Хърватското правителство започва днес разговори с германския канцлер Ангела Меркел
Коментари Харесай

Хърватия ще преговаря с Меркел за Фолксваген

Хърватското държавно управление стартира през днешния ден диалози с немския канцлер Ангела Меркел за идването на "Фолксваген " в Хърватия, заяви през вчерашния ден на конференция във Вараждин министърът на стопанската система Дарко Хорват, представен от Българска телеграфна агенция.
Преди три седмици Андреас Тостман, член на съвета на "Фолксваген ", отговарящ за производството, съобщи, че компанията не търси различна локация на турския град Измир за своя нов цех.
Въпреки това министър Хорват твърди, че държавното управление е подготвило оферта за немския вложител и ще се бори тази инвестиция от милиард и половина евро да се осъществя в Хърватия.
Хорват сподели, че държавното управление авансово е получило и обработило всички условия на управлението на Фолксваген и даже е избрало три вероятни места за завода.
"Утре стартират диалози с госпожа Меркел "Фолксваген " да осъществя инвестицията си в Хърватия, а държавното управление приготви оферта за компанията и откри три места, на които има свободни един милион квадратни метра повърхност и извършват всички други условия ", сподели през вчерашния ден Хорват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР