Хърватското правителство започва днес разговори с германския канцлер Ангела Меркел

...
Хърватското правителство започва днес разговори с германския канцлер Ангела Меркел
Коментари Харесай

Хърватия ще преговаря с Германия за завода на "Фолксваген"

Хърватското държавно управление стартира през днешния ден диалози с немския канцлер Ангела Меркел за идването на " Фолксваген " в Хърватия, заяви през вчерашния ден на конференция във Вараждин министърът на стопанската система Дарко Хорват, представен от в. " Вечерни лист " и Българска телеграфна агенция.

Преди три седмици Андреас Тостман, член на съвета на " Фолксваген ", отговарящ за производството, съобщи за " Ройтерс ", че компанията не търси различна локация на турския град Измир за своя нов цех.

Въпреки това министър Хорват твърди, че държавното управление е подготвило оферта за немския вложител и ще се бори тази инвестиция от милиард и половина евро да се осъществя в Хърватия.

Хорват сподели, че държавното управление авансово е получило и обработило всички условия на управлението на " Фолксваген " и даже е избрало три вероятни места за завода.

" Утре стартират диалози с госпожа Меркел " Фолксваген " да осъществя инвестицията си в Хърватия, а държавното управление приготви оферта за компанията и откри три места, на които има свободни един милион квадратни метра повърхност и извършват всички други условия ", сподели през вчерашния ден Хорват.

Концернът замрази проектите за вложенията в Турция на фона на интернационалните рецензии против военната интервенция, която турската войска стартира в Сирия.

Преди няколко дни след съвещание на надзорния съвет на концерна бе обявено, че до края на тази година " Фолксваген " ще реши дали ще строи новия си цех в Турция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР