Хърватското първенство предложи невероятна развръзка в последния кръг. Интрига около

...
Хърватското първенство предложи невероятна развръзка в последния кръг. Интрига около
Коментари Харесай

Драма в Хърватия, жертва на ЦСКА-София се размина с ШЛ

Хърватското състезание предложи невероятна развръзка в последния кръг. Интрига към купата нямаше и хегемонът Динамо (Загреб) финишира с 15 точки преднина, само че три тима спореха за второто място, което дава право на присъединяване в квалификациите на Шампионската лига. В последна сметка печеливш се оказа Локомотива (Загреб). Столичният отбор завоюва с 2:1 директния дуел с Осиек след гол автогол на Даниел Лончар в 88-ата минута. По този метод Локомотива събра 65 точки, а Осиек остана на 4-о място с 62. Ако домакините бяха победили, те щяха да са втори, а в случай че мачът беше приключил наедно, сребърните медали щяха да са за Риека.

Хайдук, който допреди няколко седмици също имаше упоритости за второто място, приключи сезона с разгромна победа с 4:1 при гостуването си на новобранеца Интер (Запрешич). Бившият тим на Борислав Цонев не оказа никаква опозиция и изпадна от елита след серия от 15 следващи загуби.

Кристиан Димитров беше титуляр за Хайдук и получи жълт картон в 36-ата минута. Българинът се причисли към " белите " през зимата от Ботев (Пловдив), като записа общо 14 мача, в които вкара 1 гол и получи 5 жълти картона.

Двубоят в Запрешич се разви по много любопитен метод. До почивката резултатът беше 0:0, а при започване на второто полувреме Марио Вушкович от Хайдук получи два жълти картона за една минута и беше изпъден. Това не попречи на отбора от Сплит да поведе с попадение на Мийо Цакташ и автогол Дамир Гъргич. Последва червен картон за Никола Солдо от Интер, който предреши изхода на мача.

Цакташ се разписа още един път в 75-ата минута и събра на сметката си общо 20 попадения, като подели голмайсторския приз с Антонио-Мирко Чолак от Риека и Мирко Марич от Осиек.

В добавеното време противниците си размениха по един гол посредством Басер Жради за Хайдук и Комнен Андрич за Интер.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Лига 1 36 кръг, събота 25 юли  Интер (Запрешич) 1:4краен резулат  Хайдук (Сплит)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР