Хърватското министерство на вътрешните работи планира да създаде полицейска част

...
Хърватското министерство на вътрешните работи планира да създаде полицейска част
Коментари Харесай

Хърватия търси пенсионирани полицаи заради бежанците

Хърватското министерство на вътрешните работи възнамерява да сътвори полицейска част от пенсионирани чиновници за справяне с бежанския напън и подсилване на хърватската граница, която е и външна граница на Европейски Съюз, писа " Болкан инсайт ". Министерството внася ремонти в закона за аварийните полицейски сили, с цел да усили полицейските чиновници с 10 на 100, което значи да бъдат наети 1800 пенсионирани служители на реда.

От изключителна значимост за системата за сигурност е да разполагаме с подготвени и готови запасни сили, а рисковете пред сигурността през днешния ден като имигрантски напън, тероризъм, естествени бедствия изискват бърза реакция от постоянните полицейски сили, разясни министерството при началото на публичната консултация за поправките.

Неправителствени организации упрекват хърватската полиция, че употребява принуждение, с цел да връща мигранти и бежанци в Босна при опитите им да влязат оттова в Хърватия. Хърватското вътрешно министерство отхвърля обвиняванията и твърди, че извършва отговорността си пред Европейски Съюз да спре незаконната имиграция. 25 000 бежанци и имигранти са се записали в Босна и Херцеговина предходната година. Само 3500 от тях са останали в страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР