Хърватският премиер Андрей Пленкович заяви, че стратегическа цел е страната

...
Хърватският премиер Андрей Пленкович заяви, че стратегическа цел е страната
Коментари Харесай

Хърватия въвежда еврото до края на мандата на следващото правителство

Хърватският министър председател Андрей Пленкович съобщи, че стратегическа цел е страната да извърши критериите до края на мандата на идващото държавно управление и да одобри еврото като своя публична валута, написа Econ.bg.

``
реклама

Пленкович акцентира, че има доста стопански изгоди от еврото - валутният риск ще бъде дефинитивно отстранен в стопанската система и разноските за заеми във всички вътрешни браншове ще бъдат понижени, което значи, че жителите и фирмите ще имат по-малко разноски за финансиране, в сравнение с в случай че Хърватия остане отвън еврозоната.

" С въвеждането на еврото Хърватия ще се оправи непрекъснато с рисковете, ще понижи трайно разноските за преработка, а за стопанската система е значимо също по този начин, че потреблението на обща валута способства непрекъснато за усилване на интернационалния продан и конкурентоспособността ", сподели Пленкович.

Еврото е втората по величина и най-силна световна валута, употребена от 340 милиона души в Европейски Съюз, съобщи хърватският министър председател за B92. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР