Хърватският премиер Андрей Пленкович премина PCR тест, във връзка с

...
Хърватският премиер Андрей Пленкович премина PCR тест, във връзка с
Коментари Харесай

Хърватският премиер е заразен с коронавирус

Хърватският министър председател Андрей Пленкович мина PCR тест, по отношение на ковид, открит при брачната половинка му Анна Маслач-Пленкович и получи позитивен резултат, оповестява ТАСС по информация на прессекретарят на кабинета на министрите Марко Милич.
" Според рекомендациите на епидемиолозите, в понеделник министър-председателят беше наново тестван за съществуване на ковид, резултатът от който е позитивен, " сподели Милич.
 СЗО: Ще създадем всичко, с цел да узнаем произхода на COVID-19 СЗО: Ще създадем всичко, с цел да узнаем произхода на COVID-19
От Световната здравна организация оповестиха, че ще създадат всичко допустимо, с цел да открият животинския генезис на COVID-19, заяви Агенция Франс Прес,...
Според представителя, министър-председателят се оправя добре и извършва служебните си отговорности, като е и следва инструкциите на лекарите, съобщи БГНЕС.
От 29 ноември шефът на хърватския кабинет е на наложителна 10-дневна самоизолация заради инфекцията на брачната половинка му. Първият тест на Пленкович е негативен.
Първият случай на ковид в Хърватия беше доказан на 25 февруари. В страната са регистрирани 126 612 случая, 101 838 души са се възстановили, 1712 са умряли, тествани са над 744 хиляди жители. Във връзка с увеличението на броя на инфектираните, управляващите задължиха жителите да носят защитни маски в превоза и във всички затворени пространства, ограничиха провеждането на обществени събития, в това число спортни, затворени нощни и игрални клубове, както и казина. От 28 ноември в страната са затворени кафенета и заведения за хранене, развлекателни и фитнес центрове, фитнес зали, въведена е на публични места и възбрана за продажба на алкохолни питиета от 22:00 до 06:00 часа локално време, анулирани сватби.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР