Хърватският премиер Андрей Пленкович обяви победата на управляващата партия Хърватска

...
Хърватският премиер Андрей Пленкович обяви победата на управляващата партия Хърватска
Коментари Харесай

Управляващите в Хърватия обявиха победа

Хърватският министър председател Андрей Пленкович разгласи успеха на ръководещата партия Хърватска демократична общественост (ХДС) на извършените през вчерашния ден, 5 юли, парламентарни избори в страната, съобщи БГНЕС.
Според държавната изборна комисия на страната, след обработка на данните от 97,41% от изборните секции дясноцентристката ХДС получава 66 места, " Рестарт ", отпред със социалдемократите, ще има 41 депутатски места, а партията на артиста и предприемач Мирослава Шкоро - 16 места.
Привърженици на ХДС поздравиха премиерата на празненство след края на изборния ден с обичайна за партията ария " The eye of the Tiger ". Те се здрависваха и приветстваха, макар ограниченията против ковид.
" Благодаря ви, благи другари, за блестящия резултат и успеха на ХДС довечера с нашите сътрудници. Искам да благодаря на всички хърватски жители, на всички, които гласоподаваха за нас през днешния ден, които дадоха поддръжката и за други партии, вярвайки, че избират по-добри решения за Хърватия “, сподели Пленкович пред аудиторията.
" Тази огромна победа задължава. Защото предишният ни мандат (мандат в Народното събрание и правителството), беше сложен и цялостен с тествания. И провокациите, пред които сме изправени, наподобяват още повече ", акцентира глава държавното управление и даде обещание още от през днешния ден да стартира работа в стопанската система, опазването на здравето, укрепването на демокрацията и институциите, правата на индивида и малцинствата.
По предварителни данни в Народното събрание ще имат депутати и самостоятелното придвижване MOСТ на някогашния ръководител на Народното събрание Божо Петров, новото придвижване на левицата и социалдемократите " Можем ", блокът, воден от демократичната партия " Разумно " и Хърватската национална партия (ХНС).
Общо 192 политически блока, партии и самостоятелни претенденти участваха парламентарните избори в Хърватия. Парламентът се избира за период от четири години и се състои от 151 депутати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР