Хърватският премиер Андрей Пленкович каза, че страната му няма да

...
Хърватският премиер Андрей Пленкович каза, че страната му няма да
Коментари Харесай

Хърватия няма да внася украинско зърно

Хърватският министър председател Андрей Пленкович сподели, че страната му няма да внася украинско зърно и не изключи възбрана за подобен импорт сходно на Полша, Унгария и Словакия, написа " Политико ".

" Позицията и желанието на Хърватия е, че ние сме директна страна, а не страна, която получава големи количества украинско зърно, което е по-евтино от нашето, което би означавало, че нашите фермери ще са в неволя ", сподели Пленкович, представен от хърватската национална осведомителна организация ХИНА.

в понеделник против трите страни от Европейския съюз в Световната комерсиална организация поради отхвърли им да отстранен възбраната за украински селскостопански артикули.

, с цел да защитят своите локални селскостопански промишлености от скока на износа на на ниска цена зърно от Украйна, противопоставяйки се на Европейската комисия, която

На въпрос дали Хърватия ще вкара сходна възбрана, Пленкович не отговори, само че повтори, че хърватските пристанища сега улесняват прекосяването на украинско зърно към трети страни , съгласно отчети.

Хърватия предложи потреблението на морските си пристанища на Украйна, до момента в който достъпът до украинските портове на Черно море е блокиран от Русия на фона на продължаващата война.

Не е известно какъв брой зърно е изнесено през хърватските пристанища, само че маршрутът е " към този момент известен ",.
 Румъния може да удължи с 30 дни възбраната на импорт на украинско зърно
Румъния може да удължи с 30 дни възбраната на импорт на украинско зърно

Чака настояването на Киев за импорт и ще взема решение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР