Хърватският парламент утвърди новия състав на правителството, предложен от хърватския

...
Хърватският парламент утвърди новия състав на правителството, предложен от хърватския
Коментари Харесай

Хърватският парламент гласува новото правителство

Хърватският парламент утвърди новия състав на държавното управление, препоръчан от хърватския министър председател Андрей Пленкович, заяви националната телевизия ХРТ.

 © БГНЕС
До момента не е одобрен претендентът за поста министър на труда и пенсионната система Йосип Аладрович, разискването на неговата кандидатура продължава.

По-рано на фона на скандал с недвижими парцели министър председателят извърши редица промени и вкара в кабинета няколко нови фигури. Пленкович разгласи, че нови вицепремиери ще станат министърът на вътрешните работи Давор Божинович и министърът на финансите Здарвок Марич.

Мястото на министъра на външните и европейски работи ще се заеме от хърватския дипломат във Федерална Република Германия Гордан Гърлич Радман. Нов министър на земеделието ще стане Мария Вучкович, а постът на министър по демографията, фамилията, обществената политика и младежта ще бъде заето от Весна Бедекович.

Нов министър на районното развиване и еврофондовете ще бъде Марко Павич, който заемаше преди този момент поста на министър на труда и пенсионната промяна.

Постът на министър на държавното имущество ще бъде даден на Марио Баножич, а администрацията ще бъде поверена на Иван Маленица.

По-рано министърът на държавното имущество Горан Марич подаде оставка след обвиняване за противозаконни покупко-продажби с недвижими парцели.

На 9 юли, министър председателят одобри оставката на министъра на администрацията Ловров Кушчевич след изявления за противозаконни измами на служители с недвижима собственост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР