Хърватският национал Иван Ракитич се изказа много ласкаво за своя

...
Хърватският национал Иван Ракитич се изказа много ласкаво за своя
Коментари Харесай

Ракитич: Модрич е най-добрият футболист в света за тази година

Хърватският национал Иван Ракитич се изрече доста ласкаво за своя съотборник в отбора Лука Модрич. Според него халфът на отбора заслужава да грабне Златната топка през тази година. Ракитич също по този начин приказва и за решението си да продължи да играе за националния си отбор.

“Лука сега е авторитетната фигура в Ла Лига. Той е най-хубавият състезател на света през тази година и ние, хърватите, сме доста горди с него. Пожелавам му да завоюва тази последна премия, която му остава (Златната топка - б.р.), тъй като изцяло я заслужава. Тези, които му завиждат, дано да умрат от злоба! Горд съм с него и съм също толкоз благополучен, колкото в случай че аз бях този, който печели всички тези награди. Заедно сме в националния отбор от 11 години. Преминахме през доста неща. Обичам го като мой брат. Радвам се, че реши да остане в националния тим. Не знам какво щеше да е моето решение, в случай че се беше отказал от него.
The best player in the world?

That'd be Luka Modric, according to @ivanrakitic! pic.twitter.com/h7uHraxpCf
— Goal (@goal) September 5, 2018 Да, обмислях дали да се откажа от националния отбор. Мислех доста, приказвах със селекционера, още повече с жена ми единствено с цел да осъзная, че желанието ми да играя за Хърватия е по-силно от всичко друго. Трудно ми беше да кажа “сбогом”. Сърцето ми взе решението. Няма по-хубаво нещо на света от това да играя за Хърватия и да си слага ръката на сърцето, до момента в който чувам националния химн. Така че нямам самообладание да се причисля към тима за мача с Испания. Хърватия към момента има страхотни млади играчи, само че не би трябвало да ги слагаме напрегнат да заместят Марио Манджукич, Даниел Субашич и Ведран Чорлука на момента. Разбира се, че ще ни липсват, само че би трябвало да позволим на тези млади гении да напишат своята персонална история с екипа на Хърватия”, съобщи Ракитич пред локалния “Нови лист”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР