Хърватският министър на труда Марко Павич помогна за спасяването на

...
Хърватският министър на труда Марко Павич помогна за спасяването на
Коментари Харесай

Хърватският министър на труда спаси корабокруширали сърби

Хърватският министър на труда Марко Павич оказа помощ за спасяването на двама сръбски жители, татко и щерка от Белград, изпаднали в неволя по време на мощна стихия в морето край остров Брач, оповестяват хърватските медии, представени от Българска телеграфна агенция. 

Бащата и дъщерта се опитвали да спасят корабчето си и да хвърлят котва, само че паднали в морето. Те не могли да се качат назад и малко оставало вълните да ги хвърлят върху острите скали.

Наблизо се оказал министър Марко Павич, който дружно с още един локален гражданин се притекъл на помощ. Брорейки се с бурния вятър и с общи старания те съумели да доведат хората до брега и да докарат корабчето до каменистия плаж, оповестява " Ютарни лист ".

Северната част на Адриатическо море и междинна Далмация през вчерашния ден бяха връхлетени от мощна стихия с гръмотевици. Най-тежка бе обстановката сред островите Хвар и Корчула, където паднал проливен дъжд, съпроводен от мощни пориви на западния вятър. Наложи се да бъдат спасявани яхти и корабчета, оповестява хърватската телевизия.

В доста градове в Сърбия нощес също вилня мощна стихия с поройни дъждове и тук-там с градушка. Силният вятър в Белград събаряше дървета, съобщи Танюг. 

Дъжд, мощен вятър и градушка имаше и в Банат, породени са материални вреди. Районът на Лозница също пострада от градушка с величина на дребен орех. Буря и значителни превалявания с гръмотевици удариха и Шабац.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР