Хърватският генерал и лидер на босненските хървати Слободан Праляк, който

...
Хърватският генерал и лидер на босненските хървати Слободан Праляк, който
Коментари Харесай

Разкритие: Генерал Ратко Младич е можел да сподели съдбата на Слободан Праляк

Хърватският военачалник и водач на босненските хървати Слободан Праляк, който се токсини с цианид в залата на съда в Хага на 29 ноември 2017 година е предложил отрова и на военачалник Ратко Младич преди оповестяването на доживотната му присъда, написа белградското електронно издание " Alo ".

Според сина на генерала, Дарко Младич, Слободан Праляк е имал среща с Ратко Младич, на която му е предложил да му даде отрова.

" Праляк е декларирал, че може да му даде отрова, която да изпие при оповестяването на доживотната му присъда и по този метод да упрекна Трибунала в Хага. Баща ми е бил шокиран от предлагането и му дал отговор, че това е бягство и счита да се бори, а не да бяга ", декларира пред " Alo " Дарко Младич, който е имал малко рандеву с татко си след оповестяването на присъдата му, прецизира " Фокус ".

Синът на командирът на босненските сърби твърди, че самоубийството на Слободан Праляк по време на заключителното съвещание на Трибунала за следствието на военните закононарушения в някогашна Югославия не е казус, само че е провокирало всеобщо внимание поради зрелищния си темперамент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР