Хърватският генерал и лидер на босненските хървати Слободан Праляк, който

...
Хърватският генерал и лидер на босненските хървати Слободан Праляк, който
Коментари Харесай

Слободан Праляк е предложил отрова и на генерал Ратко Младич

Хърватският военачалник и водач на босненските хървати Слободан Праляк, който се токсини с цианид в залата на съда в Хага на 29 ноември 2017 година е предложил отрова и на военачалник Ратко Младич преди оповестяването на доживотната му присъда, написа белградското електронно издание " Alo ".

Според сина на генерала, Дарко Младич, Слободан Праляк е имал среща с Ратко Младич, на която му е предложил да му даде отрова.

" Праляк е декларирал, че може да му даде отрова, която да изпие при оповестяването на доживотната му присъда и по този метод да упрекна Трибунала в Хага. Баща ми е бил шокиран от предлагането и му дал отговор, че това е бягство и счита да се бори, а не да бяга ", декларира пред " Alo " Дарко Младич, който е имал малко рандеву с татко си след оповестяването на присъдата му.

Синът на командирът на босненските сърби твърди, че самоубийството на Слободан Праляк по време на заключителното съвещание на Трибунала за следствието на военните закононарушения в някогашна Югославия не е казус, само че е провокирало всеобщо внимание поради зрелищния си темперамент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР