Хърватският фармацевтичен производител Genera официално откри соларна централа на 1,5

...
Хърватският фармацевтичен производител Genera официално откри соларна централа на 1,5
Коментари Харесай

Фармацевтичен гигант изгради соларна централа върху покривни пространства в Хърватия

Хърватският фармацевтичен производител Genera публично откри слънчева централа на 1,5 милиона евро, заяви SeeNews.

Централата ще покрие една трета от потребностите от електрическа енергия на индустриалното му дружество в Загреб, показаха от компанията, която е дъщерно сдружение на английската компания за ветеринарни фармацевтични артикули Dechra.

Очаква се новата слънчева електроцентрала да генерира към 1 545 000 киловатчаса годишно, като всеки остатък от електрическата енергия от централата ще бъде разпределен в общинската електрическа мрежа.

Централата се изграждаше седем месеца и беше пусната в употреба през юни. В хода на плана, който е отчасти финансиран от фондове на Европейски Съюз, върху съществуващите покривни структури на площадката в Женера са инсталирани 5 543 фотоволтаични панела.

" Очакваме да понижим количеството на CO2 в загребския обект с почти 360 тона, което се равнява на 4% от общите излъчвания на CO2 на цялата компания Dechra през 2018 година ", съобщи изпълнителният шеф на компанията Иън Пейдж.

По-рано този месец Dechra съобщи, че ще трансферира своя отдел за тестване на аналитични артикули от Обединеното кралство в Хърватия при подготовката за евентуален " корав " Brexit.

През октомври 2015 година Dechra пое контрола над Genera, който е най-старият и максимален производител на ветеринарномедицински артикули в Хърватия. Той също има огромен пазарен дял в прилежащите страни. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР