Хърватската легенда Звонимир Бобан е убеден, че успехите на националния

...
Хърватската легенда Звонимир Бобан е убеден, че успехите на националния
Коментари Харесай

Капитанът на Хърватия от 1998 г.: Развиваме се като футболна сила, това не е проблясване

Хърватската легенда Звонимир Бобан е уверен, че триумфите на националния отбор сега въобще не са плод на случайност. Във вторник “ватрените ” играят полуфинал на Мондиала в Катар, като техен противник е Аржентина. Преди четири години тимът даже стигна до край. Бобан пък беше капитан на състава, който през 1998 година приключи трети на Световното състезание във Франция.

“Някои споделят, че триумфът ни преди 24 години е било като шанс на начинаещия. После пък в Русия (Мондиал 2018 - б.р.) може да се каже, че е нещо, случило се десетилетия по-късно. Сега обаче в Катар сме очевидци на потвърждението, че Хърватия се развива като футболна мощ, а успехите не са плод на моментно блещукане. Ето за какво селекционерът и футболистите заслужават самопризнание ”, съобщи Бобан, представен от “Ютарни лист ”.

“Беше значимо на осминафиналите да преодолеем коравия отбор на Япония. Показаното там от състава на Далич беше предстоящо. Но по-късно да се оправиш с Бразилия… Нека да сме реалисти: бразилците ни превъзхождат като индивидуалисти, а и ние като класа на футболистите сме по-слаби от Мондиала преди четири години ”, добави Бобан.

“Така че протичащото се в този момент не е изненада, а причинност ”, убеден е някогашният футболист на Милан.
55  Хърватия - Бразилия 1:1 (4:2 след дузпи)
“Сега против нас се изправя Аржентина. Този противник е друг спрямо бразилците. Ние обаче към този момент показахме, че можем да надвием всеки ”, приключи Бобан.

В момента той е шеф в УЕФА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР