Хърватската корабостроителница Brodosplit съобщи, че е започнала изграждането на автономен

...
Хърватската корабостроителница Brodosplit съобщи, че е започнала изграждането на автономен
Коментари Харесай

Хърватската Brodosplit изгражда иновативен автономен кораб

Хърватската корабостроителница Brodosplit заяви, че е почнала построяването на самостоятелен транспортен съд, предопределен главно за гасене на пожари и попречване на замърсяване на водата при положение на морски произшествия. Идеята е той да бъде употребен и за избавителни интервенции с помощта на неговото съоръжение и датчици.

Корпусът и надстройката ще бъдат създадени от корабостроителна алуминиева сплав и с помощта на този план ще бъде основан функционален, различим и новаторски артикул на високо софтуерно равнище “, описват от Brodosplit, представени от Seenews.

В самостоятелен режим корабът може да открива и заобикаля конфликти в морето и ще може непрестанно да следи рискови обекти като нефтени и газови платформи.

Системите на кораба ще бъдат изцяло предпазени против кибер интервенция.

Дължината на кораба е 23.95 м.

Подобно на друга огромна хърватска компания – автомобилната компания Rimac, която създава и създава електрически спортни коли, планът е съфинансиран от Европейския съюз за научноизследователска и развойна активност.

Brodosplit е главен сътрудник в плана, в който вземат участие още инженеринговата компания Marine and Energy Solutions DIV, която е проектирала кораба, корабостроителницата Brodogradiliste Specijalnih Objekata, компанията майка на Brodosplit - индустриална група DIV, и Университета в Загреб.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинХърватия транспортен съд корабни нововъведения корабостроителница нов вид транспортен съд ПоследниНай-четениКомпании 24 Хърватската Brodosplit построява новаторски самостоятелен транспортен съд Европари 292 Държавата отваря за бизнеса новата европрограма за конкурентоспособност Списанието 108 Човечността на мислещите машини Политика 336 Кремъл готви по-високи налози за напусналите страната руснаци Регулации 7080 Комисия за защита на конкуренцията се ускори да ревизира договорката на Спас Русев за „ Булсатком “ Накратко 6184 Вечерни вести: Депутатите удължиха бюджета; Русия стопира петрола за Европа Индустрии 4580

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР