Хърватска парламентарна делегация, водена от председателя на парламента Гордан Яндрокович,

...
Хърватска парламентарна делегация, водена от председателя на парламента Гордан Яндрокович,
Коментари Харесай

Жесток балкански скандал в центъра на Белград

Хърватска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Гордан Яндрокович, прекъсна визитата си в Белград след случай с водача на сръбските радикали Воислав Шешел, съобщи организация Хина.

В постройката на Народното събрание Шешел напсува хърватската делегация и стъпка хърватското знаме. Това се случи след среща на делегацията с председателката на сръбския парламент Мая Гойкович.

След случая хърватската делегация отхвърли плануваната среща със сръбския министър за европейска интеграция Ядранка Йоксимович, отдръпна се в постройката на хърватското посолство и след консултация с премиера Андрей Пленкович реши да приключи визитата, заяви телевизия Ен1.

"Този случай беше линия, която не може да се прекрачва ", съобщи Яндрокович при заминаването си от Белград.

Сръбският министър председател Ана Бърнабич и председателката на Народното събрание Мая Гойкович неотложно осъдиха държанието на Шешел.



"Опитът за опозоряване на чието и да е знаме и обидите към задгранична делегация, която е на приятелско посещаване, не показват добре Сърбия ", сподели Бърнабич, като добави, че Сърбия би трябвало да предлага решения на провокациите, а не да разрушава мостове към другите страни.

Гойкович съобщи, че постъпката на Шешел "засяга достолепието на сръбския парламент " и е "обида за сръбския народ, който се гордее с гостоприемството си ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР