Хърватката Петра Мартич и сръбкинята Олга Данилович се класираха за

...
Хърватката Петра Мартич и сръбкинята Олга Данилович се класираха за
Коментари Харесай

Петра Мартич и Олга Данилович се класираха за финала в Лозана

Хърватката Петра Мартич и сръбкинята Олга Данилович се класираха за финала на шампионата по тенис на клей в швейцарския град Лозана.

В по-драматичния от двата полуфинал Мартич се наложи с 6:4, 1:6, 6:3 над поставената под номер 6 в схемата Каролин Гарсия от Франция. Двубоят мина през съществени игрови амплитуди, като в първия сет един пробив разреши на Мартич да го завоюва. Във втория Гарсия имаше доста съществено предимство и след пет поредни гейма на сметката си съумя да изравни резултата. В третия сет обаче функциите още веднъж се размениха, хърватката поведе с 5:1 гейма и въпреки Гарсия да избави мачбол и да върна един от пробивите, до поврат не се стигна.
 Джокович: Не ми налагайте мнението си, свободен съм да вземам личните си решения
Джокович: Не ми налагайте мнението си, свободен съм да вземам личните си решения

" Нямам ограничавания за това какъв брой дълго ще играя професионално "

За 31-годишната Мартич неделният край ще бъде пети в кариерата в шампионат на УТА, като досега тя има един триумф и три провали.

Нейна съперничка в разногласието за купата ще бъде Олга Данилович, която надви с 6:3, 6:2 над рускинята Анастасия Потапова. За сръбкинята, която е 124-та в ранглистата, това ще бъде едвам втори край в кариерата в шампионати на УТА. Интересното е, че в първия през 2018 година тя победи тъкмо Потапова в Москва.

Наградният фонд на шампионата в Лозана е малко над 250 000 $.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР