Хърватката Дона Векич, номер 34 в женската тенис-ранглиста, се класира

...
Хърватката Дона Векич, номер 34 в женската тенис-ранглиста, се класира
Коментари Харесай

Векич и Плишкова се класираха на полуфиналите в Бризбън

Хърватката Дона Векич, номер 34 в женската тенис-ранглиста, се класира за полуфинал на шампионата в Бризбън, откакто в профил Александра Саснович (Беларус) с 6:2, 6:0.

22-годишната Векич, която е половинката на Стан Вавринка, се нуждаеше от по-малко от час за триумфа си. На полуфинала нейна съперничка ще бъде Каролина Плишкова (Чехия), която постави завършек на очакванията на представителката на домакините Айла Томлянович с 6:1, 1:6, 6:1.

Векич поведе още в първия сет с 4:0, само че беше още по-убедителна във втория, когато даде едвам две точки на противничката си и го завоюва за 26 минути. Беларуската състезателка пък не съумя да вземе точка даже при личен сервис.

Айла Томлянович пък имаше страховит проблясък във втория сет, който завоюва с 6:1, само че претърпя тежки провали в първия и третия със същия резултат. Чехкинята, която е шампионка на този шампионат отпреди две години, завоюва първия за 28 минути. Във втория обаче Томлянович, която има две победи против Плишкова в срещите им преди, направи два бързи пробива и поведе с 5:0. Но непредизвиканите неточности се усилиха за австралийката до 29 в третия сет и тя нямаше съпротивителни сили.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР