Хърватия заяви, че носенето на маски става задължително в повечето

...
Хърватия заяви, че носенето на маски става задължително в повечето
Коментари Харесай

Маските в Хърватия стават задължителни

Хърватия съобщи, че носенето на маски става наложително в множеството затворени публични пространства от идната седмица, защото броят на случаите на COVID-19 продължава да нараства, съобщи Ройтерс. Броят на новите инфекции доближи 140, най-високия регистриран до момента за един ден. Повечето случаи са в столицата Загреб и в източната част на страната.

Националната дирекция за гражданска отбрана съобщи, че от понеделник маските стават наложителни както за чиновници в магазините, в питейни заведения, заведения за хранене и други места, където има стеснен контакт с клиентите, по този начин и за самите клиенти.

Използването на маски в градския превоз стана наложително преди няколко седмици.

През пролетните месеци Хърватия сполучливо ограничи разпространяването на заболяването и до началото на юни броят на новите случаи е понижен до няколко ежедневни или даже никакви. Въпреки това броят на новите случаи нараства през последните седмици, като доста от тях упрекват за разпространяването сбирки като сватби.

Около 500 000 туристи от страни от Централна Европа и Германия сега почиват на Адриатическото крайбрежие, само че има доста малко случаи на вируса измежду тях.

Досега Хърватия е записала 3672 случая на COVID-19 и 118 умряли. В момента има 1088 дейни случая.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР