Хърватия вчера е започнала преговори с германския канцлер Ангела Меркел

...
Хърватия вчера е започнала преговори с германския канцлер Ангела Меркел
Коментари Харесай

Хърватия започнала преговори с Меркел за завода на Фолксваген

Хърватия през вчерашния ден е почнала договаряния с немския канцлер Ангела Меркел за идването на " Фолксваген " в страната. Информацията беше публикувана хърватския стопански министър Дарко Хорват.

Въпреки че единствено преди три седмици шефът по индустриалната част на немския авто колос Андреас Тостман сподели пред " Ройтерс ", че не търсят различно място за новата си фабрика за 1,5 милиарда евро, Хорват твърди, че хърватското държавно управление е подготвило оферта за " Фолксваген " и че е решен да опита да получи позитивно решение за реализирането на инвестицията в страната. По думите на Хорват, държавното управление на Хърватия е получило обработило всички условия на мениджмънта на немската компания и даже е намерило три евентуални места за завода.

" Искаме да брандираме Хърватия като дестинация на отлични достижения и ние или ще създадем сами такива благоприятни условия, или просто ще останем територия за продажба на слънцето, морето или здравословна храна, макар че сме наясно, че огромна част от нашата храна в действителност се внася ", разяснява Хорват.

Той подчертал обстоятелството, че в Хърватия работят към 400 огромни компании, които имат максимален потенциал да усвояват средства за научноизследователска и развойна активност и че се чака да създадат най-големите стопански промени от потреблението на тези средства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР