Хърватия пречупи Англия на "Лужники" и е на финалНационалният отбор

...
Хърватия пречупи Англия на "Лужники" и е на финалНационалният отбор
Коментари Харесай

Хърватия пречупи Англия на "Лужники" и е на финал
Нац

Хърватия пречупи Англия на "Лужники" и е на край
Националният тим на Хърватия се класира за финала на Световното състезание по футбол в Русия. Пред близо 78 000 фенове на стадион „ Лужники “ в Москва, „ шахматистите “ се постановиха с 2:1 след продължения над състава на Англия и по този метод записаха най-големия футболен триумф в цялата история на страната. Преди днешния мач най-хубавото достижение на хърватите на международни финали бе третото място на Мондиала във Франция през 1998 година.

От своя страна англичаните пропуснаха опцията да се класират за втория си край на международни финали след този от 1966-та година насам, след като е единствената им купа.

Днешният дуел стартира по съвършения метод за „ Трите лъва “, които откриха резултата още в 5-ата минута. Лука Модрич фаулира Деле Али на границата на наказателното поле и основният съдия Джунейт Чакър отсъди директен свободен удар в интерес на англичаните. С осъществяването се зае футболистът на Тотнъм Киъран Трипиър, който с превъзходен изстрел над стената не остави късмет на Субашич за 1:0.

До края на първото полувреме играта бе равностойна, като хърватите опитваха да намерят пролуки в добре проведената защита на противника, само че без необикновен триумф. От своя страна селекцията на Гарет Саутгейт използваше всяка комфортна опция, с цел да контраатакува.

След почивката „ шахматистите “ очевидно ускориха темпото в търсене на изравнителен гол и той разумно падна в 69-ата минута. Шиме Върсалко центрира отдясно в наказателното поле на Англия, където Иван Перишич ефектно засече топката от въздуха за 1:1. Само няколко минути по-късно още веднъж Перишич се озова на чиста позиция, само че този път изстрелът му срещна левия непряк дирек на Пикфорд.

В последна сметка постоянното време приключи наедно и мачът влезе в продължения. През първите 15 минути и двата отбора имаха по една добра опция за гол, само че резултатът още веднъж остана неизменен. Решаващият миг в дуела пристигна в 109-ата минута, при която Перишич изведе на чиста позиция Марио Манджукич. Нападателят на Ювентус овладя топката и невъзмутимо я плъзна под плонжа на Пикфорд за крайното 2:1 в интерес на Хърватия.
 Марио Манджукич се трансформира в огромния воин за "шахматистите". Марио Манджукич се трансформира в огромния воин за "шахматистите". / БГНЕС
В разногласието за купата в неделя, още веднъж на „ Лужники “, отборът на Златко Далич ще се изправи против състава на Франция. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР