Хърватия постигна най-доброто си класиране на световни първенства, но остана

...
Хърватия постигна най-доброто си класиране на световни първенства, но остана
Коментари Харесай

В хърватския лагер отказаха да хвърлят вината за загубения финал от Франция върху съдията

Хърватия реализира най-хубавото си класиране на международни шампионати, само че остана единствено на крачка от златните медали. Точно 20 години след дебюта си на международни финали и четвъртото място във Франция хърватският отбор игра край тъкмо против " петлите " и загуби с 2:4, само че завоюва благосклонностите на неутралните почитатели.

Финалният конфликт беше изпълнен с някои дискусионни моменти като отсъдената дузпа за Франция в края на първата част, когато топката срещна ръката на Иван Перишич. От Хърватия не са съгласни с решението на рефера Нестор Питана да даде углавен удар, само че отхвърлиха да го винят.

" На край на международно състезание не би трябвало да се дава сходна дузпа, само че това по никакъв метод не омаловажава успеха на Франция. Уважавам съдията и неговото решение, той употребява технологията и реши, че това е вярно. Понякога VAR ти оказва помощ, от време на време не ", сподели треньорът на хърватите Златко Далич.

Треньорът на финалистите изясни, че този път неговите футболисти не са имали и шанс, само че са изгубили от най-силния тим на международните финали.

" Трябва да признаем, че в предходните ни шест мача несъмнено имахме шанс. Понякога да задържим резултата, различен път да стигнем до продължения или дузпи, в този момент обаче се случи противоположното. Няма защо да съжаляваме ", добави Далич.

Капитанът на хърватския тим и състезател №1 на международните финали Лука Модрич поздрави съотборниците си за борбата през последния месец. Халфът счита, че тимът не би трябвало да се срами от представянето си.

 В хърватския лагер отхвърлиха да хвърлят виновността за изгубения край от Франция върху съдията
© Reuters

" Във футбола от време на време печелиш, от време на време губиш, само че постоянно би трябвало да продължиш напред. Ние си тръгваме от Русия с високо вдигната глава, удовлетворени от представянето ни. Благодаря на всички в тима, които не стопираха да имат вяра и да се борят. Не скърбя за нищо в тези седем мача ", сподели Модрич.

Халфът добави, че футболистите са показали страната по най-хубавия метод и са защитили флага на Хърватия. " Реакцията на нашите почитатели след мача споделя всичко. Благодаря им за тази поддръжка. "

" Признанието, че съм №1 на международното състезание, е в действителност огромно. Благодаря на хората, които са ме оценили. Може би ми се желае да бях вдигнал международната купа, а не тази премия, само че това е животът ", сподели Модрич.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (461)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР