Хърватия отмени ограниченията за влизане в страната на граждани на

...
Хърватия отмени ограниченията за влизане в страната на граждани на
Коментари Харесай

Хърватия отвори границите си за 10 държави, но България не е сред тях

Хърватия анулира рестриктивните мерки за влизане в страната на жители на 10 страни от Европейски Съюз, само че България не е измежду тях. Това излиза наяве от известие на правителството, представено от Агенция Фокус.

" Гражданите на Австрия, Унгария, Германия, Латвия, Литва, Полша, Словакия, Словения, Чехия и Естония имат право да влизат в страната ", съобщи министър председателят Андрей Пленкович. " Според нашия разбор и епидемиологични съпоставения на актуалните обстановки, това са страни, в които има прогрес в битката против разпространяването на ковид, сходен на хърватския или трендовете са такива, че можем да вземем такова решение и да го позволим с подобаващи епидемиологични рекомендации и благодарение на особено приложение за информиране на туристите за разпоредбите за влизане, което към този момент е основано, идването на жители от тези страни през туристическия сезон ", изясни Пленкович.

Според хърватския министър председател, защото обстановката се усъвършенства, целевата група страни, от които ще бъде допустимо да се стигне до Хърватия, ще се разшири. От 11 май страната ползва следващ стадий на облекчение на рестриктивните мерки - отворени бяха кафенета, заведения за хранене и търговски центрове, частично учебни заведения и детски градини, обновена бе работата на междуградския автобусен и въздушен превоз.

В Румъния от 1 юни също влизат в действие нови облекчения на блокадата поради пандемията. Кафета и заведения за хранене навън ще имат право да проработят при прецизно съблюдаване на отдалеченост и при най-много от четирима души на една маса. Ще бъде позволено интернационалното сухоземно и жп пътешестване, което бе прекратено в продължение на два месеца. При овакантяване на обитаемо място в северната ни съседка към този момент няма да се изисква декларация. Ще е позволено и организирането на събития навън с до 500 души, ще отворят и плажовете. Без аудитория ще могат да бъдат провеждани и спортни събития навън, при които не се реализира физически контакт.

В Румъния са регистрирани близо 19 хиляди инфектирани от Covid-19 и над 1200 смъртни случая. Държавният глава Клаус Йоханис предизвести, че не може да се приказва за значително намаляване на епидемията, защото единствено за 24 часа бяха регистрирани нови близо 200 инфектирани.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР