Хърватия обяви планове за нова стратегия за развитие на туризма,

...
Хърватия обяви планове за нова стратегия за развитие на туризма,
Коментари Харесай

Хърватия инвестира 2.7 милиарда евро в туристическата си инфраструктура

Хърватия разгласи проекти за нова тактика за развиване на туризма, която ще включва инвестиция от 2.7 милиарда евро в инфраструктурата в страната с фокус над железопътните линии, пристанищата и летищата. Подробности за плана ще бъдат показани пред обществеността по време на председателството на Хърватия на Европейския съюз, което стартира на 1 януари 2020 година, оповестява Emerging Europe.

По данни на министерството на туризма на страната през последните години в страната се усилва броят на четири и петзвездните хотели със 70%, до момента в който делът на тризвездните обекти се е намалил от 42 на 34 на 100. Четири и петзвездните хотели са били най-предпочитани от туристите, защото те са били привлечени от високото равнище на качество в тях, отбелязва изданието.

"Хърватия би трябвало да работи за стабилно развиване и качество ", съобщи министърът на туризма Гари Капели и акцентира, че в този момент е значимо държавното управление да се концентрира върху възстановяване на заплатите и инфраструктурата в страната. Промените в Закона за категоризация имат за цел да повлияят удобно на дребните частни наематели като покачат качеството на предлаганите от тях услуги, посочи министърът.

Броят на задграничните туристи, посещаващи Хърватия, доближи съвсем 20 милиона души през 2018 година, а делът на бранша в общия БВП се доближава до 20 на 100. Капели съобщи, че към този момент не може да се чака хърватският туризъм да нарасне през главния летен туристически сезон с повече от два, пет или петнадесет %.

"Ние достигнахме своя оптимален потенциал от двадесет милиона туристи. Трябва да разработим предсезонния и следсезонния интервал ", разясни той и добави, че страната не може да усили туристическия брой заради съществуващата инфраструктура, която е достигнала своя най-много, а новата тактика за туризма в страната ще помогне да се усъвършенства инфраструктурата.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР