Хърватия надигра Мароко с 2:1 в малкия финал на Световното

...
Хърватия надигра Мароко с 2:1 в малкия финал на Световното
Коментари Харесай

Хърватия трета в света! Шахматистите спечелиха малкия финал

Хърватия надигра Мароко с 2:1 в дребния край на Световното състезание в Катар. Головете за " шахматистите " бяха дело на Йошко Гвардиол и Мислав Оршич, а за " лъвовете на Атлас " прецизен бе Ашраф Дари.

Още в третата минута Ясин Буну позволи неточност, когато при пас към него той почисти топката, която обаче мина тъкмо пред голлинията и излезе в корнер. Хърватите поведоха в резултата още в 7-ата минута. Тогава при центриране от директен свободен удар Иван Перишич насочи с глава топката към Гвардиол, който също игра с глава и даде преднина на своя отбор. 

Тя обаче се задържа единствено две минути. В 9-ата мароканците извършиха фал, като при центрирането Маер почисти топката с глава по неоснователен метод и това даде опция на Дари да изравни точно след удар с глава. Оршич незабавно се опита да върне задатъка на “ватрените ”, само че техничният му удар излезе в навън. Последваха удари на Станишич и Крамарич, само че първият се оказа неакуратен, а другият беше избавен.

В 24-тата минута Модрич стреля от отдалеченост, само че Буну отрази шута му. В 37-ата минута Ен-Несири стреля с глава при осъществяване на корнер, само че не откри задачата. Малко по-късно Зиеш опитва отдалечен изстрел, който мина около вратата. В 42-рата минута Оршич насочи превъзходен удар, при който топката преодоля Буну, отклони се в далечната греда и влезе в мрежата за 2:1. Точно преди почивката Ливая стреля, само че топката претърпя рикошет и приключи в ръцете на вратаря.

Втората част стартира с шут на Оршич, който обаче беше блокиран от Джауад Ел Ямик и това докара до корнер.

Играта се накъса, заради няколко травми и от двете страни, а чистите голови положения отсъстваха в идващите минути. В 71-та минута Никола Влашич напредна добре, дриблирайки с топка в крайници и опита удар от отдалеченост, само че кълбото профуча над напречната греда на Бону.

Мароко можеше да изравни резултата, само че ударът на играча на " Атласките лъвове " от дребна отдалеченост бе избавен от Доминик Ливакович. В 77-та минута Хърватия имаше доста съществени искания за дузпа, откакто Йошко Гвардиол се свлече в наказателното поле на Мароко, само че съдията даде знак играта да продължи. Матео Ковачич овладя топката в наказателното, освободи си пространство за изстрел, само че ударът му бе неакуратен.

Дълбоко в добавеното време Юсуф Ен-Несири бе открит в наказателното поле и стреля с глава, а Доминик Ливакович не съумя да помръдне, само че за негов шанс топката мина на сантиметри над напречната греда.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР