Хърватия изнесе истинска футболна лекция срещу считания за фаворит за

...
Хърватия изнесе истинска футболна лекция срещу считания за фаворит за
Коментари Харесай

Хърватия разби Аржентина и си гарантира място на 1/8-финал на Световното

Хърватия изнесе същинска футболна лекция против считания за любимец за купата на Световно състезание по футбол 2018 Аржентина. " Шахматистите " изиграха гросмайсторски 90 минути против Лео Меси и компания и завоюваха с 3:0, гарантирайки си класирането в елиминациите на Мондиал 2018.
Хърватите организираха мача в чудесно движение и, макар че се пропукаха един път, до гол не се стигна. Те имаха своите шансове през първото полувреме, само че Манджукич и Перишич изпуснаха отлични обстановки в наказателното поле на Аржентина.
Още в 53` обаче Хърватия се добра до гол, с помощта на безусловно безумство от страна на Вили Кабайеро. Той подари топката на Ребич в наказателното поле и с мощен удар от воле откри резултата. В 79` пък капитанът Лука Модрич с техничен и доста прецизен удар в долния десен ъгъл осъществя за 2:0. В първите секунди на добавеното време и Ракитич се разписа за 3:0.
Голямата звезда на Аржентина Лионел Меси изигра извънредно слаб мач, в който името му не се чу, а уменията му не бяха демонстрирани в нито един миг от срещата. " Гаучосите " бяха трагични против своя противник и с 1 точка е доста евентуално да отпаднат още в груповата фаза. Добрата вест за тима е, че Исландия и Нигерия се играе на следващия ден.
Всичко най-интересно за разгрома на Хърватия над Аржентина прочетете в SportLive.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР