Хърватия е трета футболна сила на Мондиала в Катар. В

...
Хърватия е трета футболна сила на Мондиала в Катар. В
Коментари Харесай

Хърватия би Мароко и зае третото място на Световното

Хърватия е трета футболна мощ на Мондиала в Катар. В мача за 3-4 място " ватрените " биха Мароко с 2:1. Забележително е, че на второ следващо Световно отборът на Златко Далич си потегля с орден - преди 4 година в Русия беше сребърен. А Хърватия има бронз от шампионата във Франция през 1998 година

Стана зрелищен мач, всичките попадения в който бяха маркирани през първото полувреме. За хърватите откри Йошко Гвардиол, марко по-късно Ашраф Дари изравни, а Мислав Оршич красиво трансферира вратаря на " атласките лъвове " за 2:1

Мароканците останаха четвърти в света, само че това е най-хубавото достижение за африкански и арабски тим в историята.

Мачът потегли забавно още в седмата минута. При осъществяване на директен свободен удар Иван Перишич с глава върна отлично топката към точката за изпъление на дузпа, а там Йошко Гвардиол с плонж с глава вкара неспасяемо до десния дирек на вратаря Ясин Буну.

Гвардиол, за който към този момент валят предложения от грандове, стана най-младият голмайстор на Хърватия на международни финали, той е на 20 г. и 328 дни.

Мароко се върна стремително в мача. Хакием Зиеш извърши фаул, а Лука Модрич с глава насочи топката обратно към наказателното поле. Там най-съобразителен от всички бе бранителят на африканците Ашраф Дари, който с глава от близко стреля около излезлия късно вратар Доминик Ливакович.

В идващите минути хърватите бяха по-активни, като пробваха няколко далечни удара посредством Мислав Оршич и Андрей Крамарич.

В 42-рата минута Мислав Оршич изведе още веднъж Хърватия напред с извънредно осъществяване. Той се опита да матира вратаря Буну с фалцов удар в далечния му ъгъл, последният леко мазета топката, а тя единствено се отби в левия му дирек и влетя в мрежата - 2:1.

В 74-ата минута Гвардиол падна в наказателното поле на мароканците и изиска дузпа, само че съдията Ал Ясим бе безапелационен, че няма. В идната офанзива Ен-Несири получи отлично топка в наказателното поле на хърватите, само че вратарят Ливакович излезе и избави шута му с тяло.

Иван Перишич, който в този мач игра като ляв бек, пропусна опцията да стане голмайстор №1 в историята на Хърватия на международни шампионати, като в този момент дели първото място с Давор Шукер.

В 87-ата минута огромен пропуск за Хърватия направи Матео Ковачич.

В последната минута на добавеното време Юсеф Ел Несири се извиси с глава над Перишич, само че прати топката малко над напречната глава и това бе всичко в мача.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР