Хърватия е на пето място в Европейския съюз по консумация

...
Хърватия е на пето място в Европейския съюз по консумация
Коментари Харесай

Хърватия е на пето място в ЕC по консумация на алкохол сред непълнолетните

Хърватия е на пето място в Европейския съюз по консумация на алкохол измежду младежите на възраст сред 15 и 16 години, съгласно изследване на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), заяви Танюг.

Почти половината от младежите, 45 %, са консумирали огромно количество алкохол най-малко един път през последния месец, което слага Хърватия измежду водещите европейски народи във връзка с потреблението на алкохол измежду малолетните.

Според загребския вестник " Вечерни лист " спрямо други страни обстановката в Хърватия е извънредно неприятна. На първо място по консумация на алкохол е Дания, където 51 % от младежите използват огромни количества алкохол, а преди Хърватия, която е на пето място, са германците, австрийците и словаците.

Изненадващо е, написа изданието, че страни като Норвегия и Исландия, които са известни със строги ограничения за надзор на алкохола, записват доста по-ниски проценти на консумация измежду младежите. Само 16 % от младите норвежци и осем % от младите исландци оповестяват, че употребяват огромни количества алкохол.

Според изследване на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, извършено неотдавна, хърватките са на едни от челните позиции в листата на дамите, употребяващи най-вече алкохол в света. В района единствено словенките изпреварват хърватките в това отношение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР