Хърватия днес съобщи за 358 нови случая на коронавирус през

...
Хърватия днес съобщи за 358 нови случая на коронавирус през
Коментари Харесай

Хърватия отново наложи ограничения след нарастване на случаите на COVID-19

Хърватия през днешния ден заяви за 358 нови случая на ковид през последните 24 часа, което е най-високият дневен брой новозаразени от началото на пандемията, заяви ДПА.

С новите случаи броят на дейните случаи в страната с 4,19 милиона население доближиха 2351, а 9993 души са в изолираност. Общият брой доказани случаи от началото на пандемията е 8888, а жертвите са 175.

От новите случаи 138 са регистрирани в региона Сплит-Далмация, където се намират голям брой известни туристически дестинации по адриатическия бряг. Други 67 случая са доказани в столицата Загреб.

Хърватският министър на вътрешните работи Давор Божинович съобщи, че в региона Сплит-Далмация ще бъдат въведени ограничавания от тази нощ.

Ръководителят на районния спешен щаб Лука Бъркич уточни на конференция в Сплит, че маските ще бъдат задължите от на следващия ден във всички закрити пространства, в които има повече от трима души.

Носенето на маски ще бъде наложително в кафенета и заведения за хранене, до момента в който клиентите не се хранят или пият, както и в музеите и по време на религиозни служби. На сватби и погребения могат да участват до 50 души, а на фамилни тържества - до 20. Фитнес залите и спортните центрове ще бъдат затворени.

Съседните на Хърватия членки на Европейски Съюз като Италия, Словения и Австрия издадоха предизвестия за пътешестване до страната, а Германия издаде предизвестие за пътешестване до два региона, в това число Сплит-Далмация.

Много туристи си потеглиха от страната, а пътуващите с коли провокираха тапи на някои гранични пунктове през уикенда, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР