Хърватите, които имат самочувствието, че са най-големите европейци на Балканите,

...
Хърватите, които имат самочувствието, че са най-големите европейци на Балканите,
Коментари Харесай

„Европейски“ хървати се проявиха като прости балканци

Хърватите, които имат самочувствието, че са най-големите европейци на Балканите, си се демонстрираха като чисти балканци. Поне що се отнася за част от почитателите на " Хайдук " (Сплит). Фенове на " Левски " са потърпевши в хърватския град Задар преди днешното посещение на " сините " на хърватския тим в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа, осведоми " Дарик Радио ". Инцидентите сред двете агитки са станали на към 150 км от Сплит, откакто ултраси на " Хайдук " пътували до Задар, с цел да търсят конфликти със ентусиасти на " Левски ". Една кола на българите е била запалена, а почитателите на " сините " са потърпевши от огъня, пробвайки да спасят своите документи в автомобила. Те са потърсили лекарска помощ в локалната болница.

Полицията в Задар не е съумяла да се оправи с двете агитки. Едно момче е със счупена глава и е настанено в клиника дружно с още шестима последователи на " Левски ". 20 българи за задържани.

" В Задар сме, с цел да може да подкрепим " Левски " в Сплит. Полицията не съумя да се оправи с ситуацията. На задържаните наши момчета несъмнено ще бъдат повдигнати обвинявания ", разкри пред радиото Степан Хиндлиян, ръководител на Националния фенклуб на " Левски ".

Консулката на България в Хърватия ще отиде в Задар, с цел да се запознае със обстановката. Напрежение имаше и в самия Сплит, където ултраси на домакините обикаляха, с цел да търсят разпра с гостуващата агитка на " сините ". Умишлено е търсена борба с всеки, който е сметнат за последовател на " Левски ". Това е довело до намесата на полицията, която не е разрешила на българите да се разхождат свободно из Сплит, съобщи Sporta.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР