Хърватинът Борна Чорич спечели титлата от турнира на трева в

...
Хърватинът Борна Чорич спечели титлата от турнира на трева в
Коментари Харесай

Чорич победи Федерер и върна Надал на върха

Хърватинът Борна Чорич завоюва купата от шампионата на трева в Хале, Германия, който е от категория АТР 500.

На финала той победи лидера в схемата Роджър Федерер със 7:6(6), 3:6, 6:2 след повече от два часа игра. Така Чорич попречи на швейцареца да завоюва за десети път състезаниието. Загубата означа, че на следващия ден Рафаел Надал още веднъж ще се върне на върха на международната класация за сметка на Маестрото..

В първия сет Федерер стигна до единствената точка за пробив в 11-ия гейм, само че борбеният хърватин се избави, откакто минаващият удар на Маестрото срещна лентата на мрежата. В тайбрека швейцарецът поведе с 6:4 точки, само че Чорич не се съобщи. Той завоюва идващите четири разигравания, а с това и сета.

Федерер имаше точка за пробив в четвъртия гейм на идната част, само че отново не съумя да я осъществя.В шестия 21-годишният хърватин отрази още един брейкбол с отличен сервис. Световният номер едно най-накрая проби за 5:3. Той поведе с 40:15 и съумя след неточност на Чорич на мрежата. След това 36-годишният Роджър затвори сета с гейм на нула.

Хърватинът дочака своя миг и направи брейк за 4:2 след бекхенд в навън на противника. В осмия гейм швейцарецът избави шампионска точки с чудесно воле. Но при втората Чорич ликува, откакто Федерер прати топката в мрежата.

За Борна Чорич това е втора купа в кариерата след триумфа в Маракеш на клей предходната година. Успехът ще изкачи тенисиста от Загреб до върховото за него 21-о място в международната класация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР