Харвард размисли за приема на 10 студенти заради обидни постове

...
Харвард размисли за приема на 10 студенти заради обидни постове
Коментари Харесай

Започна се: Харвард изхвърли 10 студенти заради постове във „Фейсбук”

Харвард размишления за приема на 10 студенти поради обидни постове в затворена фейсбук група, предава бТВ. От влиятелното образователно заведение оповестиха, че няма да одобряват най-малко 10 души във випуск 2021 година

Обидните картинки се разменяли в затворена група на студенти от университета. Много от тях били свързани с обезчестяване, детска гибел и Холокоста, както и съдържали расистки обиди.

От университета към момента не са удостоверили дали това е повода за решението им, само че анонимни източници потвърдиха за съществуването на фейсбук постовете пред западни медии.

Според разпоредбите за банкет на Харвард, образователното заведение може да преразгледа всяка кандидатура, в случай че „ честността и моралът на студентите са под въпрос”.

Решението провокира реакции и на двата полюса. Повечето студенти, както и обществените мрежи, дефинират дейностите на образователното заведение като съответни.

Двама преподаватели от влиятелния университет обаче се оповестиха срещу това, като дефинираха решението като „ драконовско наказание”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР