Харуки Мураками отказа номинацията за алтернативната Нобелова награда за литература,

...
Харуки Мураками отказа номинацията за алтернативната Нобелова награда за литература,
Коментари Харесай

Мураками отказа номинацията за алтернативната Нобелова награда за литература

Харуки Мураками отхвърли номинацията за различната Нобелова премия за литература, като изясни, че желае да се концентрира върху писането, заяви Ройтерс.


За отхвърли на писателя осведомиха уредниците на Новата литературна премия на страницата си във Facebook. Тя беше учредена през юли от шведски интелектуалци като различна на Нобеловата, само че с разнообразни полезности и 10 пъти по-малък паричен еквивалент.

Харуки Мураками благодари за номинация, само че сподели, че " избира да се концентрира върху писането надалеч от вниманието на медиите ". Той е измежду най-известните японски писатели в чужбина и възможностите му за Нобелова премия се наблюдават от близко в Япония.
 Писателят Харуки Мураками стана радиоводещ Писателят Харуки Мураками стана радиоводещ
Световноизвестният японски публицист Харуки Мураками бе водещ на особено радио шоу, в което пусна някои от обичаните си песни и сподели, че писането на кн...

Останалите номинирани за Новата литературна премия са родената в Гваделупа френска писателка Мариз Конде, британският фантазьор Нийл Геймън и родената във Виетнам канадска писателка Ким Тхуи. Всички те " показаха възторг за номинацията си ", споделиха уредниците. Лауреатът на Новата литературна премия ще бъде разгласен през октомври.

Тази година няма да бъде присъждана Нобеловата премия за литература поради рецесията в Шведската академия, която избира лауреата. Седем от нейните членове подадоха оставка след разкрития за полови похищения и финансови злоупотреби.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР