Хартум. Генерал Абдел Фатах Бурхан, вторият офицер, който се закле

...
Хартум. Генерал Абдел Фатах Бурхан, вторият офицер, който се закле
Коментари Харесай

AFP: Генерал Абдел Фатах ал-Бурхан е новият военен лидер на Судан

Хартум. Генерал Абдел Фатах Бурхан, вторият офицер, който се закле в границите на последните дни като новия боен държател на Судан, е " умел боен ", значително чужд отвън армията, предава AFP
В петък Бурхан оглави военния съвет, който смъкна Омар Башир, откакто непосредственият правоприемник на президента военачалник Авад Ибн Ауф се отдръпна по-късно повече от 24 часа на власт.
Протестиращите, които упорстват за цивилно държавно управление след края на ръководството на Башир възприеха Ибн Ауф като вътрешен за режима и непосредствен асистент на сваления водач.
„ Бурхан е почитан офицер във въоръжените сили, само че в действителност той е деец боец ", сподели почитан армейски офицер, който желае да остане неизвестен.
" Той в никакъв случай не е бил в центъра на вниманието като Ибн Ауф или военачалник Камал Абделмароф ", споделил офицерът, говорейки за някогашния началник на армията.
Бурхан има къс престой като аташе на Судан в Пекин.
В петък, часове, преди да бъде назначен за нов боен шеф на Судан, той бе забелязан да приказва с протестиращи, които са разположили лагера си пред щаба на армията от 6 април.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР