Хартум. Броят на загиналите в резултат на разпръсването на палатковия

...
Хартум. Броят на загиналите в резултат на разпръсването на палатковия
Коментари Харесай

РИА Новости: При разгонване на демонстрации в Судан са загинали 60 души

Хартум. Броят на починалите вследствие на разпръсването на палатковия лагер в суданската столица Хартум доближи 60 души, съгласно изказване на опозиционния комитет на суданските лекари, представени от РИА Новости .
В понеделник сутринта войска стартира да разпръсква палатков лагер на площада наоколо до отбранителния комплекс в центъра на Хартум. Беше обявено, че са употребявани интензивно огнестрелни оръжия. Силите за сигурност блокираха всички централни улици на Хартум и методите към площада.
Суданската съпротива упрекна преходния боен съвет в разпръскването на кротичък протест и прикани за всеобщи митинги в цялата страна и военния съвет неотложно да се отдръпна от властта. Военните, от своя страна, обявиха, че интервенцията не е ориентирана против стачкуващите, а за задържане на нарушителите, които са проникнали в редиците на протестиращите. Армията прикани за продължение на разговора със силите на политическата съпротива, заявявайки, че договарянията могат да се възобновят в идващите дни и даде обещание да разреши на протестиращите да се върнат на площада на столицата.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР