Хартията е може би най-семплият материал в изкуството и именно

...
Хартията е може би най-семплият материал в изкуството и именно
Коментари Харесай

Започна десетото издание на София хартиен арт фест 2020

Хартията е може би най-семплият материал в изкуството и точно в това е неговата хубост. Има нещо будистко като разбиране в изкуството от хартия. Тя е уязвима е и сложна за предпазване, което го прави краткотрайно, преходно. 
               
on Jul 7, 2020 at 1:24am PDT

В “Импулс и светлина ”, част от " София книжен арт фест ", си играят със светлината в пространството, както можем да се досетим от името й. Където има светлина, има и сянка, а посредством взаимоотношението сред двете ние усещаме, претърпяваме инсталациите в изложбата.
               
on Jul 12, 2020 at 12:06pm PDT

Участниците са от целия свят – Анна Бояджиева, Мила Стоева и Даниела Тодорова от България, Верена Фридрих и Йоахим Чахер от Германия, Хана Фрей Хюсо и Вибеке Дамсгаард от Норвегия и Ийонага Танахиро от Япония.



Влизайки в залата, не можем да не видим “Въздишащият обект ” на Йоахим Чахер, който ни припомня за нашата лична планета, която се пробва да си поеме въздух. “Бяла конструкция в пространството ” на Анна Бояджиева ни връща в предишното, като че ли изтъкана от някоя остаряла магьосница, а пък “Сомнамбул ” на Хане Фрей Хюсо ни придвижва в изтънчено направено, дребно норвежко селце.

“Импулс и светлина ” слага началото на 10-ото биенале за хартиено изкуство " София книжен арт фест 2020 ". Можем да разгледаме в “Квадрат 500 ” до 20 септември.



 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР