Хартиената коалиция ГЕРБ, ДПС и БСП се готви да подмени

...
Хартиената коалиция ГЕРБ, ДПС и БСП се готви да подмени
Коментари Харесай

Кирил Петков съзря крах на демокрацията, организира протест

Хартиената коалиция ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия се готви да подмени демократичния избор на българите и да върне остарелия корупционен модел . Това съобщи на къс брифинг в коридорите на Народно събрание съпредседателят на " Продължаваме промяната Кирил Петков. От партията дружно с " Демократична България " ще провеждат следващ митинг пред Народното събрание против измененията в Изборния кодекс.

" Току-що разбрахме, че хартиената коалиция реши, че през днешния ден е денят, в който да прекара хартиената бюлетина. Какво значи това - през днешния ден е денят, в който демократичният избор на всеки един български жител ще бъде сменен. Днес е денят, в който още веднъж се отваря вратата за 15% невалидни бюлетини . Днес е денят, в който още веднъж всички гласове на Бургас, Варна и Пловдив взети дружно ще са по-малко от невалидните бюлетини, както беше на локалните избори през 2015 година. Днес е денят, когато изкривяването на демократичния избор кара цялата система да работи корупционно ", изострен бе той.

Петков прикани - всички български жители да се борят за изборните си права . " Ние ще се борим с вас както в постройката на Народното събрание, по този начин и отвън нея. Надявам се да ни подкрепите ", насочи косвен зов към присъединяване в митинга на Политическа партия и ДПБ, който ще се организира в 18:30 пред постройката на Народното събрание, някогашният министър председател.

" Щеше да има спор, щеше да има комисия, щеше да има чуване на всички причини. Не го видяхме това ", подчертава на собствен ред съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов върху преди седмица да не се бърза с нормативните промени.
 Политическа партия няма да предложат кабинет - с Изборния кодекс го хвърлили в боклука
Политическа партия няма да предложат кабинет - с Изборния кодекс го хвърлили в боклука

Като хартиена бюлетина в кошчето

Намесено като фактор бе и Световното състезание по футбол, провеждащо се все още в Катар.

" Използва се и Световното по футбол. Хартиената коалиция разчитат на това, че множеството хора ги интересуват футболните мачове, а не по какъв начин ще гласоподават. Мисля, че софиянци би трябвало да потвърдят противоположното ", съзря забавна тактика в дейностите на " хартиеното болшинство " пък ген. Атанас Атанасов.

Вместо да се гледат значими закони, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, с бюджета за следващата година, с облагането на свръхпечалите на енергийните сдружения, болшинството се концентрира върху хартията, изрази недоволството си Асен Василев. " Всичко това е по-малко значимо за тези три партии от това да откраднат изборите с хартиената бюлетина ".

Представителите на Политическа партия и Демократична България напуснаха трибуната и не дадоха опция за въпроси от страна на представителите на медиите. Все още двете обединения не са прецизирали по какъв начин ще действат при вероятно връчване на втория мандат на Промяната - съгласно Кирил Петков няма да се предлага кабинет, в случай че измененията в Изборния кодекс минат в зала, до момента в който Христо Иванов упорства на противоположното.
 Новите парламентарни партии остават без свои хора в ЦИК
Новите парламентарни партии остават без свои хора в ЦИК

Отпада тъмната стая, ще има видеозаснемане и видеонаблюдение на броенето на бюлетините
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР