Хартиената бюлетина нажежи страстите не толкова в зала, колкото в

...
Хартиената бюлетина нажежи страстите не толкова в зала, колкото в
Коментари Харесай

БОЕЦ в сблъсък с НСО в парламента

Хартиената бюлетина нажежи пристрастеностите не толкоз в зала, колкото в коридорите на Народното събрание . Днес депутатите гледат на второ четене измененията в Изборния кодекс, инициирани от Българска социалистическа партия и подкрепени от ГЕРБ и Движение за права и свободи, по силата на които ще се разреши гласоподавателите да гласоподават както машинно, по този начин и с хартия.

Точката в дневния ред докара до митинг на към 15 представители на гражданското придвижване " БОЕЦ ", които скандираха и разпънаха плакати пред северния вход на Народното събрание, от където нормално влизат депутатите. Същевременно целият парламент бе обкръжен от полиция, която беше неведнъж повече от протестиращите и не допускаше прекосяването на жители към постройката на институцията.

Около час и половина след началото на работния ден на националните избраници водачът на " БОЕЦ " и негов съидейник влязоха в постройката на законодателната институция, в началото спокойно обикаляйки коридорите.

Изведнъж вниманието на медиите бе привлечено от разговор на висок звук. Оказа се, че Георгиев и неговият съидейник вършат самобитен флашмоб, разпъвайки афиш с надпис " Не пипайте кодекса! " в коридорите. В същия миг представителите на НСО помолиха недоволните жители да прекратят акцията си. Призив, който обаче не бе последван . Последва обаче опит за изземване на плаката от страна на гардовете, респективно срещнал опозиция, като резултата беше разкъсан афиш и разхвърчали се части хартия по парламентарните килими.
 Горещи пристрастености в пленарна зала за изборните правила
Горещи пристрастености в пленарна зала за изборните правила

Политическа партия желаеха прегласуване на вкарването на точката за Изборния кодекс

" Дойдохме умерено, разпънахме плаката с нашето обръщение - Не пипайте кодекса. Вашата работа каква е - да ни късате плаката? Нещастник! Не ви е позор. Стоим извън и по същия метод ни атакуват! Това са провокации! Кой сте вие, по какъв начин се казвате, имате ли име? Нападнахте ни и скъсахте плаката! ", влезе в спречкване със шефа на защитата протестиращият.

" Целта ни беше да изразим както извън нашата гражданска позиция както извън, по този начин и вътре в постройката на Народното събрание нашата гражданска позиция против опитите да бъдат върнати хартиените бюлетини, да бъдем върнати в тези мракобесни времена на изборни фалшификации ", изясни генезиса на акцията си Геогри Георгиев.

Същевременно до Георгиев неразделно, най-малко първоначално, стоеше и националният представител от " Продължаваме промяната " Христо Петров, прочут и с артистичния си псевдоним Ицо Хазарта. Именно по покана на Политическа партия представителите на " БОЕЦ " са получили пропуски за достъп до Народно събрание, призна водачът на придвижването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР