Хартиената бюлетина ли е най-животрептящия проблем в отечеството?Това попита водещата

...
Хартиената бюлетина ли е най-животрептящия проблем в отечеството?Това попита водещата
Коментари Харесай

Ризова към ГЕРБ: Хартиената бюлетина ли е най-животрептящия проблем в отечеството? Отговорът: Да

Хартиената бюлетина ли е най-животрептящия проблем в отечеството?

Това попита водещата на предаването " Лице в лице " по бТВ Цветанка Ризова зам.-председателя на Народно събрание от ГЕРБ Росен Желязков. 

Да, отговори й той. И посочи, че тематиката е продължение на предходния парламент, където като се е обсъждала тематиката, единствено един глас не е стигнал, с цел да се промени още веднъж Изборния кодекс. 

Това е значима тематика, тъй като в очертаващите се идни избори, би трябвало да се подсигурява някаква степен на предвидимост, уточни той.

Добре е тази смяна да се направи в този момент, а не в последния миг. Догодина има локални избори, а по този начин както стоят нещата евентуално ни чакат и прадсрочни избори, добави той.

В петък ще се гледа хартиената бюлетина на първо четене, уточни той. 

Има съмнение и в хартиеното гласоподаване, и в машинното. Кое доверие ще надделее, ще реши гласоподавателя, когато отиде да гласоподава и избере по какъв начин да го направи, уточни той.

Не забравяйте, че както имате съвременни хора, по този начин имате и аналогови. Не може изборите да са механически ценз за гласоподавателите, уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР