Хърн: Джошуа е заинтригуван от евентуален мач с УсикАнтъни Джошуа

...
Хърн: Джошуа е заинтригуван от евентуален мач с УсикАнтъни Джошуа
Коментари Харесай

Хърн: Джошуа е заинтригуван от евентуален мач с Усик

Хърн: Джошуа е заинтересован от възможен мач с Усик
Антъни Джошуа е заинтересуван от мач с Олександър Усик, когато украинецът премине в тежката категория. Това съобщи промоутърът на международния първенец в тежка категория Еди Хърн. Абсолютният международен първенец от Англия следи дуела в събота сред международния първенец в полутежка категория Усик и английския му противник Тони Белю, който бе извоюван от олимпийския първенец от Лондон 2012 след нокаут в 8-ия рунд на мача.

Мениджърът на украинеца Егис Климас съобщи малко след края на борбата, че клиентът му желае да се бие с най-хубавите боксьори в тежката категория. Според Хърн Усик се нуждае от няколко дуела при тежките, с цел да се приспособи към противниците в най-елитната боксова дивизия, само че чака Джошуа да приветства конфликт сред него и украинския отличник в полутежка категория.

,,Смятам, че той има интерес към мач с Усик “, стартира Хърн извънредно за Sky Sports.,,Мисля, че той би желал да се бие с Усик – с всеки боксьор, който в неговите очи е класен войник. Ако Усик покаже това, на което е кадърен при тежките, Ей Джей няма да има проблем да се изправи против него на кръга. Това може да е голям мач, само че дано не забравяме, че Усик след края на мача с Белю загатна, че полутежката дивизия не е смешка работа. Според мен той ще се нуждае от два дуела, преди да е подготвен да се изправи против Джошуа “, добави промоутърът.

Хърн още един път акцентира, че Джошуа желае да пази купата си против Дионтей Уайлдър на 13 април, макар че Усик също може да се намеси и да стане конкурент на британеца, в случай че боят с Уайлдър пропадне.,,Всичко зависи от мача с Уайлдър. Ако той не се реализира, тогава може би разновидността за противник ще бъде спечелилият от мача Дилиън Уайт и Дерек Чисора, а по-късно идва ред на Усик, само че всичко зависи от украинеца и това дали той се усеща подготвен за подобен голям мач. Смятам, че дуел с Ей Джей ще е в действителност голямо предизвикателство за Усик. Той е доста бърз и преносим и мисля, че Усик може да се оправи по-добре против противници, които са по-тромави в тежката категория. Но в един миг мач сред Джошуа и Усик ще се организира “, приключи с вяра Хърн.

Евентуалният противник на Джошуа на 13 април ще бъде евентуално избран от дуела за купата на WBC в тежка категория сред първенеца Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри, който ще се организира на 1 декември в Лас Вегас. На 22 същия месец пък един против различен се изправят Дилиън Уайт и Дерек Чисора. Битката сред двамата британци е реванш на мача им през декември 2016, когато Уайт завоюва по точки. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР