Харманли. С развитието на Харманли и връщането на младите хора

...
Харманли. С развитието на Харманли и връщането на младите хора
Коментари Харесай

БСП: Идването на ГЕРБ на власт в малките общини е почти равно на политически терор

Харманли. С развиването на Харманли и връщането на младежите в района, решаването на проблемите в образованието и опазването на здравето бяха свързани главните въпроси по време на срещата на жителите на общината с народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Николай Цонков, Тома Томов и проф. Иво Христов. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия. Хората споделиха, че би трябвало да се обърне внимание на районите и тяхното развиване. Тома Томов съобщи: „ Китай е образец за новия вид страна, където ще бъде ликвидирана бедността. В България липсва стратегическо мислене в ръководството “. Според депутата Иво Христов един от главните проблеми в България е демографската злополука и с цел да се преборим с нея е належащо да имаме нова философия на ръководството, която да обърне внимание на стопанската система и приходите. " Затова с Визията предлагаме страната действително да взе участие в стопанската система, да подкрепя бизнесмените и да се основат работни места и условия за връщане на младежите в родината “- означи Иво Христов.
На среща с народните представители Дора Янкова и Любомир Бонев представители на дребния и междинен бизнес от Ивайловград поддържаха предложенията във Визията, свързани с премахването на административната тежест върху тях и поддръжката на страната. Жителите на общината се причислиха към поддръжката на предложенията във Визията и направиха своите за нейното допълнение. Те утвърдиха и предлагането на Българска социалистическа партия за по-справедливи налози. Хората обявиха, че страната не се грижи за района и дребните обитаеми места, липсва всякаква районна политика, нови работни места не се откриват, а младежите напущат родните си места и отпътуват в чужбина. „ Идването на ГЕРБ на власт в дребните общини е съвсем равно на политически гнет “, обявиха жителите на Ивайловград. Те желаеха намиране на модел, при който на локални избори, във всяко обитаемо място, да гласоподават единствено непрекъснатите му поданици. Ивайловградчани дефинираха санирането в града като кражба и обявиха, че неналичието на инфраструктура и проблемите на жителите не интересуват локалните управници. „ Кражбата на обществени средства би трябвало да престане “, споделиха още жителите на града.
В Любимец жителите на общината сложиха въпроси, свързани със земеделието и оферти за решаването на проблемите в бранша. „ Ние сме отвън Народното събрание, при вас, тъй като и вотът на съмнение сподели, че тази трапезна коалиция си е самодостатъчна “, сподели националният представител Филип Попов. Той добави, че Българска социалистическа партия търси решението на проблемите на страната освен в Народното събрание, само че и измежду хората. Народният представител Румен Георгиев акцентира, че България би трябвало да има нова земеделска политика и тя да бъде обвързвана с всички култури, а освен с пшеницата. " Европейските средства би трябвало да се разпределят към всички аграрни производители - дребни, междинни, кооперации, огромни. Защото в този момент, шест огромни производители на зърнени култури получават съвсем всички средства, а над 85% от зеленчуците и плодовете у нас са вносни ", сподели още Георгиев. Тези наши оферти са заложени във " Визия за България ", по тази причина желаеме да ги обсъдим с всички българи ", добави Румен Георгиев. На срещата народните представители обявиха, че принципът- парите следват ученика е циничен и той би трябвало да бъде отстранен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР