Harley-Davidson LiveWire победи Tesla Model 3 Performance в състезание на

...
Harley-Davidson LiveWire победи Tesla Model 3 Performance в състезание на
Коментари Харесай

Електрическият Harley-Davidson се оказа по-бърз от Tesla Model 3

Harley-Davidson LiveWire победи Tesla Model 3 Performance в съревнование на пистата Texas Motorplex, проведено от YouTube-канала DragTimes. Постижението на първия сериен електрически мотоциклет на именитата марка още с дебюта му на мил сцената се счита за сериозен триумф поради репутацията на спринтьор от международна класа, с която се употребява противникът му.

Със своите 105 к.с. и тегло от 250 кг на пръв взор LiveWire има преимущество пред Model 3, който разполага с 473 к.с., само че тежи 1 817 кг. " Тѐслата " обаче има доста по-добра аеродинамика и четири задвижващи колела. Освен това оптималната скорост на електрическия Harley-Davidson е лимитирана на 177 км/ч.

В първия от двата манша лидерът на Model 3 потегля с леко забавяне и не съумява да догони LiveWire. Във втория старт обаче реакцията на двамата водачи е идентична и електрическият мотоциклет отново печели с време 11.648 сек. против 11.708 сек. за " тѐслата ", а фенове разясняват, че в случай че ездачът бе малко по-слабичък, резултатът евентуално щеше да бъде под 10 секунди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР