Harley-Davidson Inc. съобщи, че започва да произвежда изцяло електрически мотор,

...
Harley-Davidson Inc. съобщи, че започва да произвежда изцяло електрически мотор,
Коментари Харесай

Harley-Davidson пуска електрически мотор до 18 месеца

Harley-Davidson Inc. заяви, че стартира да създава напълно електрически мотор, предава Bloomberg. Съобщението бе направено по време на представянето на финансовия доклад за миналата година и идва четири години след оповестяването на " LiveWire ", план за мотор, задвижван на ток.

И до момента в който всички смятаха, че планът няма да стане факт, става известно, Harley-Davidson Inc. са работили по него. " Проектът е деен и се готвим да стартираме продажбите в границите на идващите 18 месеца ", сподели президентът и CEO на компанията Мат Леватич.

Новият мотор към момента няма име, само че към този момент са ясни част от техническите му характерности. Той ще има опция да изминава към 90 километра с един заряд и да форсира от 0 до 100 км/ч за едвам 4 секунди. За съпоставяне, най-бързите сега форсират до 100 км/ч за към и малко под три секунди.

С него компанията ще се опита да обърне трендовете на намаляващи продажби. За целия бранш продажбите спаднаха с 6,5% през четвъртото тримесечие, а Harley записва спад от 11 % и 8,5% за годината.Разработката ще коства сред 25 и 50 милиона $ годишно за идващите няколко години.

Цената му към момента не е ясна, само че през 2014 година бе представена допустима такава от към 50 000 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР