Хъркането, което е характерно за сънната апнея, може да бъде

...
Хъркането, което е характерно за сънната апнея, може да бъде
Коментари Харесай

Специалист посочи кой симптом вещае почти сигурна смърт от К-19

Хъркането, което е особено за сънната апнея, може да бъде доста рисков признак, защото това разстройство доста усилва риска коронавирусът да се развие в тежка и комплицирана форма.

Според думите на лекаря-сомнолог Дария Лебедева, такова нарушаване на съня като апнея може да бъде съдбовно за човек с коронавирусна зараза, оповестяват международните издания. Това отклоняване, съгласно съветската специалистка, се характеризира със мощно хъркане и прекъсване на дишането, които се появяват по време на сън.

Синдромът на обструктивната сънна апнея способства за нарушено засищане на кръвта с О2, усилва вероятността от формиране на кръвни съсиреци. Лебедева е декларирала, че съществуването на даденото отклоняване, съпроводено от хъркане, усилва вероятността от смъртоносни затруднения при ковид, ето за какво хората с апнея би трябвало да получат в допълнение лекуване.

Лекарката предизвестява, че в случай че пациентите със синдром на апнея, инфектирани с ковид, не получават респираторна поддържаща терапия, те имат по-голям късмет да бъдат признати в реанимацията.

Специалистката прибавя, че хората с изразено ненужно телесно тегло постоянно страдат от синдрома на сънна апнея. Лебедева отбелязва, че пациентите със затлъстяване не понасят добре механичната вентилация.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР