Харизматичният мениджър на Ливърпул Юрген Клоп вече носи екип на Nike

Харизматичният мениджър на Ливърпул Юрген Клоп вече носи екип на Nike ...

Клоп носи Nike и Adidas едновременно.


Харизматичният мениджър на "Ливърпул" Юрген Клоп вече носи екип на Nike и маратонки Adidas по време на тренировки и мачове на отбора. До съчетанието между двете конкурентни марки спортна екипировка се стигна, след като германецът подписа персонален договор с компанията от родината си - Adidas. Същевременно "Ливърпул" от този сезон е обличан от Nike. За американците това е втори неприятен удар от този клуб, след като звездата на "червените" Мохамед Салах също е рекламно лице на Adidas.

"Винаги съм бил почитател на трите ивици. За мен марката Adidas олицетворява традициите и дълбоките корени в спорта. С нетърпение очаквам по-нататъшно сътрудничество", заяви Клоп, който до този момент си сътрудничеше с New Balance - компанията, на която се доверяваше "Ливърпул" в последните пет сезона. Клоп вече бе забелязан да носи Аdidas Copa Mundial на занимания на отбора, а на мачове - модела Solar Boost.

"Юрген Клоп и Adidas ще комбинират своята безпределна страст към футбола и стремежа към съвършенство. Въпреки постигнатите успехи той винаги остава практичен и никога не изпуска от поглед най-важните неща в живота. Той е нещо повече от "Нормалният", той е "Оригиналният". Ние много се гордеем с това партньорство", заяви генералният директор на германската компания Каспер Рорстед.

Клоп не е единственият мениджър в Англия, който съчетава тези два световни бранда. Португалецът Жозе Моуриньо също е лице на Adidas, а "Тотнъм" има договор с Nike.

Източник: segabg.com