Хари Балакришнан с прототипа на своето RFocus покритие за усилване

...
Хари Балакришнан с прототипа на своето RFocus покритие за усилване
Коментари Харесай

Евтино покритие превръща стените в антени


Хари Балакришнан с прототипа на своето RFocus покритие за увеличаване на сигнали
(снимка: MIT CSAIL)

Вместо да блокират безжичните сигнали, стените биха могли да вършат тъкмо противоположното – да усилват сигналите – изключително там, където по дифолт мъчно „ пробиват ” мобилните връзки, а точно в изби, тунели, подземни проходи, в офиси и домове с дебели стени.

За да извършите това, просто би трябвало да обшиете стените със специфичен „ интелигентен ” материал, настояват учени. „ Умната повърхнина ”, основана в лабораторията CSAIL на  Масачузетския софтуерен институт (MIT), употребява повече от 3000 антени, с цел да усили силата на сигнала до 10 пъти.
още по тематиката
След реализиране на положителни резултати с създаването, в  излезе публикация, описваща релативно евтината технология, употребяваща налични антени. Системата е с ниска мощ, способна да отразява или да предава сигнали според от софтуерния контролер.

Покритието, наречено RFocus, може да се употребява в домове или хранилища за увеличаване на IoT сигнали за разнообразни мрежови устройства.

„ Основната цел беше да забележим дали можем да подредим детайлите за ориентиране и надзор на сигнала ”, споделя професорът от Масачузетския софтуерен институт Хари Балакришнан. „ Ако желаете да употребявате безжични устройства с ниска мощ с добър сигнал, тогава RFocus е превъзходен метод да го извършите ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР