Харесвам те много. Ще ми се да се видим извън

...
Харесвам те много. Ще ми се да се видим извън
Коментари Харесай

Мега скандал тресе столично училище! Учителка прелъстява 15-годишна ученичка: Харесвам те много, обичам те, искам да се видим извън училище!

„ Харесвам те доста. Ще ми се да се забележим отвън учебно заведение. Обичам си те. Лека. ”! Тези нежни самопризнания не са разменени сред влюбени възпитаници, а сред 15-годишно момиче и учителката й по изобразяване, научи HotArena. 

Странната, прекомерно меко казано, връзка сред ученичката и нейната госпожа стартира преди няколко месеца и в случай че се случваше в някой бар в Банкок, може би нямаше да е толкоз шокираща. Но тази брутална история се разиграва тук и в този момент, в столично учебно заведение в първокласен квартал, а заради нежната възраст на детето, забъркано в нея, не пишем освен неговото име, само че и имената на участниците в нея, а също и на столичното учебно заведение.
Родителите на тийнейджърката са разведени и тя живее с татко си. Отношенията им са комплицирани, а майката няма никакъв интерес към детето си. Тя има нов брачен партньор и друго семейство.  Затова пък разведена учителка  отваря необятно и сърцето, и дома си за своята възпитаничка, разкрива " Уикенд ". 

За неволя или за благополучие, момичето стартира да посещава психолога на учебното заведение и единствено след няколко беседи леко усъвършенства триумфа си. Между двете се построява доверие и месец по-късно детето споделя за необикновената си непосредственост с 47-годишната учителка по изобразяване в учебното заведение, в което учи. Момичето споделя, че госпожата предпочитала да я показва като своя „ вуйна ”. Няколко пъти даже преспивала в дома й и при тези гостувания пиели алкохол. Освен това „ лелята ” й давала медикаменти за нервите! 

В средата на август 2018 година ученичката се мести за две седмици в дома на преподавателката. Отново си изкарали доста занимателно – ходили дружно в заведения, забавлявали се като огромни дами.  Странната връзка сред учителката и нейната тогава 14-годишна ученичка несъмнено е щяла да остане незабелязана, в случай че детето не беше споделило за нея пред учебния психолог. Психоложката е нов човек в системата на образованието – това е първата й работа в учебно заведение и тя се отнася към нея с особена отговорност. Работното й време е 8 часа, само че тя не ги брои, а остава до късно в кабинета си.
Само три сеанса по-късно детето признава, че  учителката по изобразяване не й е вуйна,  а я показва като своя родственица по нейна молба. „ Попитах учителката – споделя психоложката - знае ли какво претърпява момичето, а тя продължи да поддържа версията, че са родственици ”. 

След този  диалог учителката стартира настоятелно да желае от тийнейджърката да спре да посещава психоложката . „ Този напън беше оказан, макар че момичето е с неприятни бележки и суицидни мисли, а след нашите диалози стартира да усъвършенства триумфа си и да се усеща по-спокойна ” – прецизира психоложката.  

Натискът на госпожата обаче има противоположен резултат. Момичето я маха от приятелите си във Facebook. Засегната, учителката  заплашва, че ще я остави на изправителен. Точно по този начин и става. Вероятно, с цел да покаже кой командва парада, госпожата връчва ключ от вкъщи си на ученичката с молба да вземе от вкъщи й книга и да я прочете. Въпросният разказ е „ Сексус ”, част от „ Разпятие в розово ”, на Хенри Милър. За тези, които не знаят кой е той, да поясним - Милър е международно прочут интелектуално-еротичен американски романист, чието творчество до 1961 година е неразрешено за издание в Съединени американски щати, само че даже и през днешния ден взривява, освен това освен пуританите, с искреност, стигаща до надменност. Колкото и да е разкрепостена една 15-годишна ученичка, надали „ Сексус ” е най-интересното четиво за нея и като житейски опит, и като послания на създателя. 

Ръководството на учебното заведение и по-специално директорката са необяснимо толерантни към художничката.   Странното отвращение на учебното шефство да се ангажира със абсурда обаче има свое пояснение. Покрай тесните си връзки с учителката, ученичката научила, че госпожата и директорката стремително работят по планове, финансирани с пари по европейски стратегии. Въпросното учебно заведение от години се слави с умеенето си да създава европроекти, което несъмнено, е добър отзив за него. 

След като не среща схващане в учебно заведение, психоложката търси за помощ бащата на момичето. Той е мощно ядосан от странните връзки на дъщеря си с педагожката и на часа подава сигнал в Столична дирекция на вътрешните работи. И до момента в който текат тези събития, самото дете стопира да върви на учебно заведение, а две нейни съученички признават пред учебната психоложка, че са наясно с огромната загадка на тяхната другарка. 

През тези дни момичето остава при родителя си и написва разтърсващо писмо до своята психоложка, която се оказва единственият човек, опитал се да й помогне. В него споделя, че е подложена на голям напън освен да се разграничи от дамата, която й е била опора в последните месеци, само че и да приказва против нея пред институциите. А какво се случва под покрива на дома на момичето, описват белезите върху тялото й. „ Той доста мощно стиска ” – единствено това споделя тя, когато я питат кой й е предизвикал тези следи. 

Иначе животът продължава да си тече сякаш най-спокойно. Само дето се оказва, че част от обясненията, които момичето дава за претърпяното, са комфортно преправени. Вероятно има договорка - в случай че уволнят психоложката, бащата няма да завежда дело против учителката по изобразяване. 
Докато текат договарянията, ученичката е сред чука и наковалнята. Тя няма къде да отиде - майка й не я желае в новото си семейство, а институциите се оказват със затворени порти и момичето е насила още веднъж да се прибере вкъщи, при татко си.  В края на февруари психоложката, която единствена е  разровила тази отвратителна драма, извънредно непрестижна за учебното заведение, е уволнена. Вероятно в учебното заведение по този начин виждат точката на абсурда – приглушен, захлупен с равнодушие, само че и с възмездие над психоложката - единственият човек, опитал се да помогне на момичето, което е едвам на 15 години. А може би тъй като преди този момент от високо е казано на директорката: „ Или махаш психоложката, или пада твоята глава ”.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР