„Харесвам произведенията на Маурицио Кателан и наистина обичам тази инсталация.

...
„Харесвам произведенията на Маурицио Кателан и наистина обичам тази инсталация.
Коментари Харесай

Мъж изяде банана, който се предлагаше за $150 хил.

„ Харесвам творбите на Маурицио Кателан и в действителност обичам тази апаратура. Много е вкусна “, показа Дейвид Датуна.

Необичайното изкуство провокира необикновени събития. Представяйки се за „ гладен пърформанс актьор “, Дейвид Датуна изяде банана от композицията на Маурицио Кателан в ревюто на „ Арт Базел “ в Маями. Произведението имаше три версии, първите две продадени за по $120 хиляди, а третата се оферираше за $150 хиляди Преди да си откри покупател, в събота Датуна наруши целостта на инсталацията.

„ Гладният актьор “ влезнал умерено в галерията, отишъл до твобрата със заглавие „ Комикът “ – банан, залепен с тиксо за стената, необезпокоявано свалил плода, обелил го и изял солидно парче от него, преди да бъде спрян от защитата. Дори изискал и получил салфетка от посетителите, които го снимали.

„ Харесвам творбите на Маурицио Кателан и в действителност обичам тази апаратура. Много е вкусна “, написа Датуна в Инстаграм.

Въпреки че е бил арестуван и разпитан, против Датуна няма да бъдат подхванати никакви дейности от страна на полицията. Изяденият банан бил заменен с различен, а кураторът на изложбата декларирал в публично изказване, че творбата не е разрушена, тъй като „ бананът е концепцията “.

Извършеното от Датуна е прегледен образец за разликата сред апаратура и пърформанс в актуалното „ изкуство “. Гладният актьор се трансформира в съавтор на Кателан.

 &feature=emb_logo
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР