Харесвам красивите жени, не мога да го крия. Ива е

...
Харесвам красивите жени, не мога да го крия. Ива е
Коментари Харесай

Audi S5 и Ива Русинова си партнират в пилотния епизод на „Авто банда”

Харесвам красивите дами, не мога да го укривам. Ива е точно такава: висока, със страхотни крайници и очи. Но тя е доста повече от просто определениe за хубава жена. Превърна себе си в запазена марка, която продава. Изгради лична моделна линия, стои ужасно пред обектив. Същото мога да кажа и за камерата, откакто я гледах в пилотния епизод на „ Авто банда”.

Освен красива, тя е и буен авто фанатик, както и отличен водач. Състезава се дрифт и в планинския шампионат. Кой авто почитател не мечтае за гадже с каска и гащеризон? Масло под ноктите няма, само че има пристрастеност към автомобила.

Вероятно това са аргументите да бъде определена за един от петимата водещи на новия авто план на vbox7.com „ Авто банда”.

За своя „ половинка” (не в живота, тъй като там Ангел е на първо място) пред камерите тя е избрала Audi S5. Още първоначално тя го назовава „ върха в гамата на А5”, само че с това, обаче, няма по какъв начин да се съглася, тъй като за подобен несъмнено се счита RS5.

Нямам никакво желание да диря косури, а единствено ще изкажа персоналното си мнение за автомобила. За водещата то е ясно.

Автомобилен публицист съм от 19 години, през които съм тествал близо четирицифрено число нови коли. Тях ги разбирам повече, колите на вторичния пазар са ми по-мътни. Затова оставам леко обезпокоен от смесването на избрани понятия в това съответно Audi S5.

От пръв взор се вижда, че приказваме за фейслифта на модела, показан през 2012 година Най-откроимата разлика вършат фаровете с изписаните „ вежди” под формата на LED дневни светини. Отзад също всичко е тъкмо със стоповете и двете двойки ауспуси.

Започвам да премигвам, когато се отваря предният похлупак и там Ива споделя, че е инсталиран 4,2-литров V8 мотор. Такъв, обаче, се вгражда само в модела до фейслифта (S5 B8/8T). Фейслифтът (S5 B8.5/8.5T) към този момент е с нов мотор и той е 3,0 V6 TFSI. Мощността му е 333 к.с., което е с 21 по-малко по отношение на атмосферния V-осмак, само че все пак турбото и по-големият въртящ миг се отразяват в намаляване на ускорението до 100 км/ч за 4,9 секунди (-0,2 сек по отношение на V8). До 300 км/ч няма да форсира, тъй като е електронно стеснен до 250. А разходът на гориво е с цели 20% по-нисък по фабричен параметри сред двата коментирани мотора.
Не съм експерт по използвани коли, отново споделям, само че бих могъл да предположа, че мъчно ще се продаде първокласен автомобил с 4,2 V8 мотор с ръчна трансмисия, нали? Защото този е точно подобен, а аз персонално, в случай че имах парите, не бих си купил дръжка с огромен мотор. Поне при новите коли това към този момент е невероятно (или съвсем невероятно, в случай че не се направиш на доста специфичен и не си поръчаш като алтернатива ръчна скоростна кутия, за която да чакаш най-малко 6 месеца да ти я създадат в завода. Ако изобщо могат.). Да, желая „ ръчка” за всеки един от така наречен хотхечове, само че в подобен автомобил си е светотатство.

Новост при фейслифта е електромеханичното кормилно ръководство, а за стабилността се грижи наложителната Quattro система с централен диференциал и систематизиране на въртящия миг сред задните колела (torque vectoring).

Намирам някои несъответствия и в интериора, където фейслифтът на S5 се разграничава от този на показания автомобил. Воланът е друг, конфигурацията на контролерите към скоростния лост също. Тези разлики сред визията, задвижването и интериора ме карат да мисля, че тук има нещо неправилно в този модел, най-малкото става въпрос за оптичен пакет за модел преди фейслифта.

Ако оставим това на страна, няма по какъв начин да не се съглася с Ива, че в Audi се чувстваш извънредно удобно и в сигурност. Не е наложително салонът да е с алена кожа, чувството се придава от метода на направа и детайлите. Сниженото с 10 мм по отношение на А5 окачване явно втвърдява возията, само че пък я прави по-стабилна при динамично шофиране.

Аз персонално одобрявам повече новото А7 и имам намерение в най-скоро време да го взема за уикенд и по-късно да ви опиша мнението си за него.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР